La nit que no hauria d’acabar mai

0

Heu desitjat mai la nit eterna? Possiblement sí i segurament no sigui una experiència col•leccionable sinó més aviat un instant de curta durada, malauradament. Ho podríem comparar amb un estel fugaç; que crema a través del cel estrellat, s’apaga sense més i amb prou feines deixa rastre. L’excepció és la memòria, que reté els bons moments en alguna part del cervell però que, dissortadament, també té data de caducitat. Us heu preguntat mai per què és tan complicat viure nits eternes, experiències úniques? El tragí del dia a dia podria arribar a ser un motiu, tot i que cal preguntar-se si és només una excusa. Perquè, en definitiva, l’estrès és una censura que ens apliquem nosaltres mateixos per impedir viure les experiències positives en plenitud. Dit així sembla una contradicció, veritat? Ens passem mitja vida cercant els plaers per gaudir de l’existència i l’altre mitja ens la compliquem. Certamen l’espècie humana és digne d’estudi.
Aquesta reflexió es produeix després de viure una nit que hauria desitjat eterna. L’experiència no té a veure amb cap vivència extravagant ni res que s’hi assembli sinó allò que tenim al nostre abast i moltes vegades no en fem prou cas: la música. Això sí, unes notes musicals extremadament calculades i acompanyades de paraules acurades, ben ordenades i molt pautades entre les quals fins i tot el silenci té la seva interpretació. Aquest entorn el recreen els catalans ‘Love of lesbian’ i ho fan de manera exquisida. La improvisació de la vida no forma part del seu guió i paradoxalment és la mateixa vida qui els empeny a escriure les lletres de les cançons.
Com en tantes altres coses, els gustos musicals tenen molt a veure amb la personalitat de cadascú, amb la manera d’interpretar la vida i en cap cas pretenc fer publicitat d’un producte. El cas és que, en un moment on mostrem orgull per les coses bones que té aquest país, no ens podem oblidar de la música i dels nostres musics. Santi Balmes i tota la banda barcelonina tenen un do i el saben traslladar a través de les notes fins a impactar amb el públic. Aquella nit, mentre els escoltava, vaig desitjar que fos eterna.

Loveoflesbian