La felicitat és una actitud

0

Cada dia rebem un munt d’impactes que no conviden a l’optimisme: el veí de casa que ha perdut la feina, l’amic que discuteix contínuament amb la seva parella, el que ens pensàvem que era amic nostre i resulta que va per la vida clavant-nos punyals per l’esquena –d’aquests n’hi ha molts-, el conegut que està en contra del món, el company de feina que no compleix… Vaja, un piló d’agressions que ens impacten amb virulència, com si fossin míssils autodirigits. I davant aquesta guerra contra els elements, endevineu l’actitud de la majoria? Evidentment, posar-se a l’altura de les circumstàncies i afegir-se al pessimisme, perquè és més fàcil alinear-se amb la causa que no pas plantar-se. Podríem dir que aquesta és l’actitud dels homo pessimistes, un tipus de persona creada a consciència i precisió amb l’objectiu de destruir la felicitat de la resta. Però no tothom és així, no. Existeixen els homo optimistes, aquells que els homo pessimistes defineixen com a homo raris, una raça en perill d’extinció que emergeix per trencar els esquemes del sistema.
Aquests homos són individus amb fortalesa psicològica, intel·ligència emocional, capacitat d’empatia i criteri propi. A més incorporen quantitats industrials d’entusiasme, amor i passió.
No cal ser un superheroi per sobreviure enmig d’un camp de mines de pessimisme. La vida d’un mateix serà millor o pitjor depenent de l’actitud que tinguem en cada moment, i això només depèn de nosaltres mateixos. Per tant, la felicitat és una actitud.
No és fàcil assolir el cim de la plena felicitat, gens, i tampoc s’hi arriba de seguida. Com tot a la vida cal entrenar-se amb dedicació.
Hi ha persones que realment viuen autèntics drames en les seves vides –i aquests tenen motius per estar temporalment deprimits- però la gran majoria tan sols hem d’afrontar petits entrebancs que no són determinants per la nostra existència, però que alguns els maximitzen tant que els converteixen en problemes existencials. Tot i així, estic convençut que tots, absolutament tots, podem trobar la felicitat i moltes vegades la podem aconseguir amb petits gestos, i pràcticament de manera gratuïta.
Reconcilia’t, estigues en pau amb tu mateix, busca com ser feliç, aparta les persones tòxiques, aliat amb les que t’aporten bones vibracions i, el més important, exporta la felicitat!
La felicitat es contagia però cal que facis el primer pas.