Sobre mi

Albert Brosa

Periodista i Comunicador
Presentador de TV, formador i assessor en comunicació

Des de molt jove he dedicat la meva vida al periodisme i a la comunicació. Cada dia agraeixo la sort que tinc de fer el què m’agrada i m’apassiona. Em considero una persona feliç, em dedico a la meva feina per vocació i per professió. Vaig començar a col·laborar a Ràdio la Vall, quan només tenia 14 anys, i he pogut compaginar al mateix temps tant la ràdio com la televisió, dirigint i presentant informatius i programes d’actualitat. En aquests anys he tingut el privilegi de treballar a Ràdio Olot, Olot Televisió, La Xarxa, Betevé, Canal Català, TV3 i 8TV.

 

En aquest moment sóc Director de Continguts Informatius a 8TV i presento i dirigeixo el programa d’actualitat ‘Directe! Catalunya’, cada migdia de 12.00 a 14.30. En l’anterior etapa he estat Director d’Olot Televisió, una tasca que he compaginat amb la presentació i direcció del programa setmanal d’entrevistes i debats ‘Pros i Contres’ i el ‘Paisatges Encreuats’, sobre els paisatges de Catalunya i emès per totes les teles locals adherides a La Xarxa. En els 25 anys de professió he adquirit una visió transversal de l’empresa i del sector de la comunicació.

 

La feina periodística la compagino amb l’altre meva gran passió: la Comunicació. Formo en habilitats comunicatives a joves emprenedors, estudiants i empresaris. També em dedico a la presentació d’actes a tot Catalunya per empreses públiques i privades de tots els àmbits.

 

Paral·lelament amb la meva feina també m’he format, fent el Grau en Comunicació i postgrau en Tècnic Especialista en Estudis de la Unió Europea, tots dos a través de la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Al llarg de la meva trajectòria he rebut reconeixements per treballs periodístics. El 2021 el premi ‘Carles Rahola de Comunicació’ pel reportatge ‘El despertar’, sobre l’impacte de la pandèmia a la Garrotxa i en diferents àmbits. El 2012 el ‘Premi Zapping’ de Catalunya al ‘Millor programa de televisió local’ pel documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’. El 2011 vaig ser finalista dels mateixos premis pel programa ‘I… per què?’. El 2011 la Fundació Príncep de Girona em va escollir per participar com a ponent al Fòrum IMPULSA per explicar la meva experiència professional. El 2010 el premi ‘Carles Rahola de Comunicació’ pel reportatge ‘L’eix de les oportunitats’, sobre l’impacte social i econòmic de l’obertura de l’eix Vic-Olot.

 

He estat vicepresident de l’Associació de Televisions de Proximitat de Catalunya, la patronal de les televisions locals privades catalanes. Des del 1997 fins el 2021 vaig ser membre del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, una entitat dedicada a organitzar activitats de promoció de la ciutat i la comarca i, des del 2014, sóc membre de la junta de l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa.

 

M’apassiona tot allò que envolta en aquest moment la meva vida: la família, el meu gat, els amics, Olot i la Garrotxa, Catalunya, les persones grans i les grans persones, contemplar els paisatges, degustar el producte de proximitat, la música.