Somriures i abraçades

0

El Nadal és l’època de tendresa per excel·lència. Enviem missatges carregats en quantitats industrials de petons, abraçades, paraules boniques, poemes, frases melancòliques, imatges i emoticones de tendresa… El Nadal deu ser dels pocs moments que pensem i ens preocupem realment pels altres. Us proposo una radiografia interna o psicoanàlisi del moment precís que enviem algun d’aquests missatges; quin és el sentiment? Si sou mínimament sensibles, i estic convençut que és així, respondreu que sentiu una mena d’energia que neix al fons del vostre cor i impregna l’ànima. En definitiva, que us sentiu en pau amb vosaltres mateixos. És un sentiment de plenitud que, des de la consciència, aplaudeix la vostra pròpia actitud. Aquest viatge per les emocions no acaba aquí, us proposo que el continuem. A més d’enviar missatges electrònics –que no deixen de ser accions comunicatives plàstiques- també podem mostrar la tendresa amb actituds personals presencials. Durant aquestes festes saludareu a molts “amics, coneguts i saludats” –així definia Josep Pla les persones del seu entorn- a qui desitjareu bon Nadal i bona entrada d’any. En aquest instant, quan els mireu els ulls de l’altre, procureu fer l’acció comunicativa no verbal de somriure. Dediqueu a l’altre aquest gest des de la sinceritat, des del cor, i una abraçada a qui la confiança us ho permeti. El somriure i l’abraçada són dues maneres molt efectives per expressar-nos perquè amb elles ‘disparem’ energia positiva.
Corroborem doncs que el Nadal és un moment màgic. Quants bons desitjos!
I, què, ens costarà molt somriure i abraçar? Dues accions que neixen des del cor, des de la simplicitat i la complicitat, tenen una força espectacular. Desperten el costat més humà de la persona i injectem felicitat a la resta.
Si estem d’acord que aquesta és una actitud positiva, per què només la practiquem aquests dies? Per què no som més humans durant la resta de l’any?
Us imagineu que, des d’avui, tots procuréssim ser millor persones? El món el construiríem diferent.

Bon Nadal i feliç 2016.