La música que ens defineix

0

La música és com un prisma, té la capacitat de concentrar en un sol punt tot allò que l’envolta i projectar una llum en forma de notes musicals que és alhora un llenguatge extraordinari.
No totes les cançons impacten de la mateixa manera. És més, n’hi ha poques que quan les escoltem i processem es queden dins nostre. Si heu sentit algun cop aquesta sensació segur que m’enteneu, és extraordinària! De no ser així us animo a intentar-ho; escolteu molta música, perquè són segons d’emoció infinita. Quan això passa, quan notem viva l’ànima, significa que la melodia que estem escoltant té les mateixes vibracions que nosaltres.
Us explico tot això perquè acabem d’estrenar el nou espot promocional d’Olot Televisió, i aquesta vegada la música s’emporta bona part del protagonisme. De fet hem volgut que sigui així.
El músic i compositor Constan Fernández ha sabut trobar les notes clau i les paraules justes per explicar què és Olot Televisió. El músic i productor Jordi Carles, tot un referent a la nostra terra, ha posat cos i ànima perquè la peça sigui una obra d’art, i la cantant Virginia Maestro, una de les veus femenines més dolces i aplaudides d’Espanya, ha deixat l’empremta per sempre i cantant en català. Un autèntic luxe comptar amb ells.
Un producció com aquesta és complexa. D’entrada la seva durada no pot superar el minut i aquest condicionant dificulta la feina dels músics i compositors. El tema ha de ser una píndola musical que, de principi a fi, tingui la mateixa intensitat i força que un de quatre minuts.
Al mateix temps l’espot promocional és un exercici que fem cada any a Olot Televisió. El defineixo així perquè realment és un aprenentatge boníssim per l’equip –perquè desperta la creativitat- i persegueix diferents objectius: produir un treball audiovisual en grup, on hi participen pràcticament tots els professionals que treballem a la cadena, i ser un reflex del nostre territori, la Garrotxa. Per aquest motiu comptem sempre amb entitats, associacions o persones que a títol individual contribueixen en fer bategar la comarca.
El resultat el podeu veure pels diferents canals d’Olot Televisió.
Ara bé, aquest vol ser el meu particular homenatge a en Constan, en Jordi i la Virginia, per la feina que han fet al llarg de les últimes setmanes i que es tradueix en un melodia dolça, intensa i profunda. Vull expressar agraïment, estima i admiració al mateix temps perquè han fet un treball extraordinari sense esperar res a canvi, només les gràcies, l’abraçada i el compromís de ser-hi quan sigui necessari.
Moltes gràcies, de tot cor, per l’experiència que he viscut amb vosaltres.

Clica aquí per veure l’espot

Lletra de l’espot d’Olot Televisió d’aquest 2016:

Dona’m temps, del teu temps
per compartir el present
Mira’m bé, les ales al cor
com porten l’art amb goig
arreu del món

Gegants i sants
en pau entre volcans,
celebrant estar
junts al teu costat

Deixa’t estimar,
per Olot Televisió